^^ kawan-kawan ^^

Mari Like !

^_^ tabung ^_^

Selasa, 13 Disember 2011

awas! bahaya kepak ayam kepada wanita

assalamualaikum blogger . .:)
sihat semua ? mira terjumpa satu artikel nie . .
mira na share dgn smua kat sni . .
hmmm . .sapa suka maka kepak ayam ?
. .yang suka tu cuba baca artikel nie . .


Pertumbuhan sista (cyst ) dalaman. Elakkan daripada memakan kepak ayam (chicken wing ) dengan kerap terutama kaum wanita.
Kisah benar, seorang rakan baru-baru ini mempunyai ketumbuhan dalam rahim, dan dia menjalani pembedahan untuk membuang sista tersebut. Sista yang keluarkan adalah dipenuhi dengan darah berwarna gelap.
dia menyangka bahawa dia akan pulih selepas pembedahan tetapi jangkaannya salah. ketumbuhan berlaku hanya beberapa bulan kemudian. Beliau bergegas turun ke pakar sakit puan itu untuk bertanyakan masalahnya .Semasa rundingan, doktor bertanyakan soalan yang memeranjatkan beliau.
Doktor bertanyakan adakah dia adalah seorang pengguna yang kerap memakan kepak ayam dan ida menjawab ya, tertanya-tanya tentang bagaimana, dia tahu tentang tabiat makannya.
Sebenarnya pada hari ini ayam disuntik dengan steroid untuk mempercepatkan pertumbuha mereka supaya keperluan masyarakat ini dapat dipenuhi. Keperluan ini tidak lain daripada keperluan untuk makanan.
Ayam-ayam yang disuntik dengan steroid biasanya disuntik di leher atau kepak. Ini disebabkan di tempat-tempat ini bahawa kepekaan tertinggi steroid wujud. Steroid ini telah menyebabkan kesan keatas badan kerana ia mempercepatkan pertumbuhan.
Ia mempunyai kesan yang lebih berbahaya dalam kehadiran hormon wanita, ini membawa kepada wanita yang lebih cenderung untuk pertumbuhan sista di dalam rahim.hmmmm . .betoi ka eh??
mira pn tataw laa.. .
ok bolgger . .
nnti mira update lg . .babai semua :))


Terima Kasih. Datang Lagi :)

1 ulasan:

^_^ muzium negara ^_^